DE BOVENKAMER
Centrum voor Kunst en Cultuur te Zeist

Boven de winkelruimte op de eerste verdieping hebben wij in een mooie grote ruimte van ca. 225 m2 een plek gerealiseerd met een eigen opgang. De indeling bestaat uit een multi-functionele zaal van ruim 155 m2, een toiletgroep, een garderobe, voldoende opslag en een ruime keuken. In de zaal is een groot podium dat uit losse delen bestaat en dat op verschillende plaatsen en in verschillende maten inzetbaar is, maar ook geheel kan worden weggenomen.
Behalve voor onze concertserie en de zang- en koorworkshops van Marjolijn Peper is 'De Bovenkamer' voor bijzondere activiteiten te huur per dag of dagdeel tegen zeer gunstige tarieven. Informeert U bij Henk Hupkes (06 53 722 309).

Zo geven tal van pianodocenten uit de wijde omgeving jaarlijks of halfjaarlijks hun Leerling-Concerten in deze ruimte en wordt er regelmatig door de meest uiteenlopende culturele organisaties vergaderd.
Nog dit jaar start onze serie 'BovenLicht-Lezingen'. Tal van specialisten uit de werelden van Cultuur, Milieu en Wetenschap worden


CONCERTEN
Sinds de opening (2008) van de nieuwe vestiging in Zeist organiseren Henk Hupkes en zijn vrouw Marjolijn Peper maandelijks één of twee concerten: de KlantenConcerten. Deze concerten worden bijna allemaal op initiatief en wens van de musici, meestal Klanten van Henk, geprogrammeerd rond een tournee, een CD-opname/presentatie, en bijzondere internationale gast of apart thema. Geprobeerd wordt de verschillende genre's zo gevarieerd mogelijk over het seizoen te verdelen. Uitnodigingen en informatie worden per email aan geïnteresseerden toegezonden. De concerten zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk uiterst welkom ten einde de musici te kunnen ondersteunen Bij de uitnodiging wordt een richtbedrag voor deze bijdrage genoemd.
De intieme sfeer en ontspannen ontmoetingen met de musici worden door de liefhebbers enorm gewaardeerd en het aantal bezoekers stijgt gestaag.

U bent van harte welkom onze concerten bij te wonen! Een email naar ons met als onderwerp 'Concertuitnodigingen' volstaat. Hieronder ziet U wat er gaat komen en in het ConcertArchief wat er zoal heeft plaatsgevonden!

Graag tot ziens!

 

 

 

77e concert (Latin):Vrijdag 22 mei 2015, 20:15 uur

Exotically Classic
Gustavo Corrales Romero: de piano in Latijns-Amerika

Latijns-Amerikaanse muziek door Gustavo Corrales Romero
Al enige tijd heeft Corrales zich ten doel gesteld om vooral de verrassend anders en
verfrissende klassieke en hedendaagse Latijns-Amerikaanse muziek – waarin hij zich
specialiseert – te presenteren, op een manier die bewezen het publiek aanspreekt. Dit is om
meer bewustzijn te verspreiden over de "andere kant" van de Latijns-Amerikaanse cultuur, waar
de meeste mensen vooral bekend zijn met Latijns-Amerikaanse populaire muziek.

BIOGRAFIE

De van oorsprong Cubaanse pianist Gustavo Corrales Romero heeft vanaf zijn 7e een 17 jaar
lange professionele opleiding genoten volgens de Russische school voor de piano, onder
andere aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou en het Instituto Superior de Arte (ISA,
het Superieur Instituut voor de Kunst) in Havana. Vanaf zijn eerste grote publieke optreden op zijn 16e heeft Corrales uitgebreide podium ervaring opgedaan onder andere als deelnemer aan een lange reeks nationale en internationale festivals en als concert pianist in Zuid Amerika, het Caribische gebied en verschillende steden in Europa, met name in Nederland waar hij sinds 2002 met zijn echtgenote woont en werkt. Momenteel profileert hij zich als de Latijns-Amerikaanse klassieke en hedendaagse muziekspecialist die hij is, en heeft zijn eigen productiebedrijf – KyG Productions, informeel actief sinds 2000, officieel sinds 2011 – waarmee hij CDs, boeken en concerten produceert.
In 2007 verkreeg hij de Nederlandse nationaliteit en werd zijn debuut als schrijver, het
Spaanstalige “Los Herederos”, enthousiast ontvangen voor publicatie door Ediciones EntreRíos
en gepresenteerd op de Miami Book Fair International. Ondertussen heeft hij zijn tweede boek
afgerond, die voor publicatie wordt klaargemaakt, en een suite arrangementen voor piano trio
voor opname op zijn volgende CD.

OVER DE FRESCO CD

Compilatie Latijns-Amerikaanse klassieke muziek voor piano gebaseerd op populaire en
folkloristische genres zoals de wals, danza, joropo, son, pasillo, tango en de  habanera.
Fresco bevat nooit eerder gepubliceerde composities (Trinitaria en Habanera van C. Fariñas),
eerste opnames (Sarabandio van K.D.R. de Corrales en de dansen van L.G. Valdés) en een
adaptatie door G. Corrales Romero voor piano van A. Barrios’ Vals no.3 voor gitaar,
geschreven in de hoop dat het – samen met de andere werken – doet denken aan de charme
van eenvoud, de weldaad van het onmiddellijke en  alledaagse; en dat het u, terwijl u luistert,
wegvoert van de drukte van uw bestaan. Enthousiaste recensie ontvangen van ILAMS (The Iberian and Latin American Music Society in Londen): "... viert onbeschaamd de geest van dans en zang, op de meest boeiende wijze gespeeld."

Youtube video: http://www.youtube.com/watch?v=7Sv34Xg4LYI

www.gustavocorralesromero.net

terug naar boven / top

78e concert (klassiek):Zaterdag 30 mei 2015, 20:15 uur

Meesterpianiste Hanna Shybayeva is weer terug! En ze is (weer) niet alleen!
Met de Russisch/Franse violiste Maria Milstein maakte zij een zinderende CD met werken van grote componisten die alle in tijden van oorlog werden gecomponeerd....

Presentatie van het even actuele als spectaculaire album: 'Sounds of War'
waaruit zij een selectie spelen.

Francis Poulenc (1899 -1963)
Sonata for Violin and Piano (1942/43, rev. 1949)
01 Allegro con fuoco
02 Intermezzo: Très lent et calme
03 Presto tragico

Leoš Janáçek (1854 - 1928)
Sonata for Violin and Piano JW VII/7 (1914/21)
04 Con moto
05 Ballada: Con moto
06 Allegretto
07 Adagio

Sergei Prokofiev (1891-1953)
Sonata N°1 for Violin and Piano in F minor, op. 80
08 Andante assai
09 Allegro brusco
10 Andante
11 Allegrissimo

http://www.vpro.nl/vrije-geluiden/media.POMS_VPRO_790874.html
http://www.hannashybayeva.com
http://www.mariamilstein.com
http://www.cobrarecords.com/Cobra_Records/News.html

terug naar boven / top

79e concertVrijdag 12 juni 2015, 20:30 uur: EDISON-Jazz!!

2e PIANO DUO FESTIVAL: Vandaag en morgen!

Twee Edison-Jazz winnaars in Concert en bovendien vader en zoon: Rob en Sebastiaan van Bavel improviseren er op los! Een niet te missen top-evenement!!

Rob van Bavel (16-1-65, Holland) Pianist, educator, composer/arranger.Jazz (bebop – modern), fusion, classicalGraduated in 1987 at the Rotterdam Conservatory with the highest possible mark (A with distinction). He won several awards, a.o. The second prize at the first "Thelonious Monk Jazzpiano Competition" (Washington D.C.) , soloist awards in Germany/Belgium, the Wessel Ilcken award (Holland) and the dutch grammy (Edison) for the cd "Rob van Bavel trio". Released more than 100 cd's as a sideman and as leader: The Ghost, the King and I, Rob van Bavel Octet and Rob van Bavel Trio. Toured all over Europe, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesia, South Korea and Siberia; played regularly with Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis a.o. Several masterclasses in South Korea, Liechtenstein, Spain and Holland.
Nowadays working as a teacher at the Rotterdam Conservatory (Codarts) and the Amsterdam Conservatory.

Pianist, composer Sebastiaan van Bavel is at the beginning of his career, but he already shows an impressive CV. Next to a number of smaller awards he has won the prestigious Prinses Christina Competition in the category Jazz (2008). Three years later he wins the same Competition but now in the category of Classical music (2011). This because of his exceptional talent in both Classical and Jazz music. Van Bavel clearly shows his love for both genres.

The fact that van Bavel is fully in command of the piano is reflected in his compositions. They have a structure more resembling a classical symphony than a jazz standard. With bassplayer Maciej Domaradzki and drummer Remi Troost van Bavel found the ideal musical partners to perform his compositions into perfection.

http://www.edisons.nl/jazz/artiest/sebastiaan-van-bavel
http://www.robvanbavel.com
http://www.sebastiaanvanbaveltrio.com

 

80e concertZaterdag 13 juni 2015, 20:15 uur: Jazzy-Klassiek

2E PIANO DUO FESTIVAL: Gisteren en vandaag!!

Terugkeer van een fantastisch duo uit onze eigen regio!

René Maurer - piano
Guy van Beek - piano

René Maurer: 'Al heel jong werd ik gegrepen door de piano en wist ik dat de muziek een centrale plek in mijn leven zou krijgen. Pianodocent Peter van Leeuwen uit Utrecht zorgde voor een stevige opmaat van mijn pianostudie. Daarna ging ik lessen volgen bij Ton Hartsuiker. Hij bereidde mij voor op een conservatoriumstudie.
In deze periode won ik prijzen op verschillende concoursen: Prinses Christina Concours, Steinway concours, SJMN concours. De concerten, televisie en radio optredens die hieruit voortkwamen zorgden voor mooie podiumervaringen.
Tijdens mijn conservatoriumtijd studeerde ik bij Alan Weiss in Utrecht en bij Willem Brons in Amsterdam. Een bijzondere tijd waar ik veel mensen leerde kennen. Met hen speelde ik in verschillende ensembles en volgde ik masterclasses bij Viktor Liberman, Milan Skampa en het Altenberg Trio. Door het Altenberg Trio werden we uitgenodigd een Kammermusikseminar aan het Conservatorium in Wenen te komen volgen. Hier ontstond een uitgesproken liefde voor kamermuziek die nog steeds onverminderd aanwezig is.
Na mijn eindexamen in 1998 ontving ik een beurs om anderhalf jaar te kunnen studeren bij Eugen Indjic in Parijs. Tegelijkertijd richtte ik met twee studiegenoten uit Nederland het Amphion Trio op. Met dit Trio (viool, cello, piano) was ik 15 jaar lang te horen op bekende en minder bekende podia. We maakten concertreizen naar Oostenrijk, Tsjechië, Italië en Mexico. Er ontstonden 3 CD's met muziek van voornamelijk Russische componisten: Arensky, Glinka, Shostakovich en Tchaikovsky.
Sinds 2008 houd ik mij ook bezig met totaal andere muziek. Samen met jazzpianist Guy van Beek vorm ik een pianoduo. Wat begon als een gezellig onderonsje is uitgegroeid tot een spectaculair Zuid-Amerikaans programma op twee vleugels.
In 2014 ontstond een samenwerking met violist Samuel Tamarit Otero. Een programma met muziek van Brahms, Schnittke en Franck staat al stevig in de grondverf en zal in seizoen 2015-2016 voor het eerst gepresenteerd worden.

Guy van Beek ontdekte na zijn afstuderen in recht én economie dat zijn oude liefde, de muziek, hem nog steeds enorm trok! Sloeg de raad van allerlei mensen in de wind en besloot alsnog zijn grootste passie te volgen.
Het werd het Utrechts Conservatorium, waar hij bij Bert van den Brink, Michiel Borstlap en Jasper van het Hof studeerde. Sinds zijn afstuderen in 2000 ontwikkelde hij zich verder als pianist, pianodocent, arrangeur en componist

Programma volgt!

https://www.youtube.com/watch?v=mQXnpq9wCEE

Uw instrument
Concerten
Concerten
Referenties/bio
Contact