eerstvolgende concert:
vrijdag 5 februari 2016 20:30

Mike del Ferro Trio


ConcertArchief

DE BOVENKAMER Zeist
Centrum voor Kunst , Cultuur en kennis

Boven de winkelruimte op de eerste verdieping hebben wij in een mooie grote ruimte van ca. 225 m2 een plek gerealiseerd met een eigen opgang. De indeling bestaat uit een multi-functionele zaal van ruim 155 m2, een toiletgroep, een garderobe, voldoende opslag en een ruime keuken. In de zaal is een groot podium dat uit losse delen bestaat en dat op verschillende plaatsen en in verschillende maten inzetbaar is, maar ook geheel kan worden weggenomen.
Behalve voor onze concertserie en de zang- en koorworkshops van Marjolijn Peper is 'De Bovenkamer' voor bijzondere activiteiten te huur per dag of dagdeel tegen zeer gunstige tarieven. Informeert U bij Henk Hupkes (06 53 722 309).

Zo geven tal van pianodocenten uit de wijde omgeving jaarlijks of halfjaarlijks hun Leerling-Concerten in deze ruimte en wordt er regelmatig door de meest uiteenlopende culturele organisaties vergaderd.
Nog dit jaar start onze serie 'BovenLicht-Lezingen'. Tal van specialisten uit de werelden van Cultuur, Milieu en Wetenschap worden


CONCERTEN
Sinds de opening (2008) van de nieuwe vestiging in Zeist organiseren Henk Hupkes en zijn vrouw Marjolijn Peper maandelijks één of twee concerten: de KlantenConcerten. Deze concerten worden bijna allemaal op initiatief en wens van de musici, meestal Klanten van Henk, geprogrammeerd rond een tournee, een CD-opname/presentatie, en bijzondere internationale gast of apart thema. Geprobeerd wordt de verschillende genre's zo gevarieerd mogelijk over het seizoen te verdelen. Uitnodigingen en informatie worden per email aan geïnteresseerden toegezonden. De concerten zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk uiterst welkom ten einde de musici te kunnen ondersteunen Bij de uitnodiging wordt een richtbedrag voor deze bijdrage genoemd.
De intieme sfeer en ontspannen ontmoetingen met de musici worden door de liefhebbers enorm gewaardeerd en het aantal bezoekers stijgt gestaag.

U bent van harte welkom onze concerten bij te wonen! Een email naar ons met als onderwerp 'Concertuitnodigingen' volstaat. Hieronder ziet U wat er gaat komen en in het ConcertArchief wat er zoal heeft plaatsgevonden!

Graag tot ziens!

terug naar boven / top

97e concert (jazz): vrijdag 5 februari 2016 20:30 uur

Mike del Ferro Trio

De Grootheid met een fantastisch trio....!

Veelzijdiger dan muzikant Mike del Ferro vind je ze niet. Van improvisatie tot belcanto: Del Ferro staat open voor, en werkt in bijna alle genres. Als zoon van een beroemde operazanger groeide Del Ferro op met muziek. Zelf bespeelt hij inmiddels bijna alle continenten. Hij werkte samen met grootheden als Branford Marsalis, Norma Winstone en Ceumar. Vandaag treedt hij op met zijn eigen Mike del Ferro Trio.

Wandering the globe
'Songs inspired by wandering the globe'. Onder die noemer brengt Del Ferro de komende tijd maar liefst tien albums uit. Al reizend over de wereld componeert de pianist nieuwe muziek, en ontmoet hij nieuwe musici. Met steeds wisselende internationale gasten neemt hij een indrukwekkend brede verzameling nummers op. Al die inspiraties hoort u terug tijdens dit concert.

Musici:

Mike del Ferro - piano 

Aram Kersbergen - bas 

Roy Dackus - drums

www.mikedelferro.com
https://youtu.be/UQWZLjwdsEY

98e concert (klassiek): zaterdag 13 februari 2016 20:15

Katerina Konstantourou 

Katerina Konstantourou werd geboren in Griekenland (Athene). Zij studeerde piano aan het Nationaal Conservatorium van Athene bij Igor Taraschansky. In 2004 kwam Konstantourou naar Nederland, waar ze haar pianostudie vervolgde aan het Utrechts Conservatorium bij Martyn van den Hoek. De laatste jaren is de pianiste zich steeds meer gaan interesseren in hedendaagse muziek. Diverse componisten, zoals Miranda Driessen, Nikos Ioakeim en Frank Nuyts hebben muziek speciaal voor haar geschreven. Sinds 2009 speelt Konstantourou ook regelmatig met het Utrechts Blazers Ensemble, dat zich toelegt op de presentatie van nieuwe Nederlandse muziek.

De Griekse pianiste Katerina Konstantourou speelt composities van Franz Liszt en Claude Debussy, maar ook werken van de hedendaagse componisten Frank Nuyts en Nikos Ioakim. 

terug naar boven / top

FEEST! 99e concert (jazz): zaterdag 12 maart 2016 20:30

Marc van Roon en Wim Kegel
Eind jaren 80 zaten beiden nog op het conservatorium in Den Haag, Met bassist Tony Overwater schitterden zij in de finale van ons Landelijk Pianoconcours voor Conservatoriumstudenten, sindsdien zijn wij én zij goede vrienden. Deze oude vriendschap tussen Wim en Marc resulteerde onlangs in de ongelofelijk mooie CD 'Drumwise' waar, u raadt het, Henk Hupkes weer als pianotechnicus bij betrokken was. Leuk dat juist zij ons negenennegentigste KlantenConcert verzorgen!

CD-presentatie: Drumwise 

Marc van Roon  - piano      Wim Kegel - percussie

Een cd gevuld met piano- en slagwerkmuziek. Het is al eerder geregistreerd. Toch durfde slagwerker Wim Kegel het aan om zijn muzikale vriend Marc van Roon te vragen zo’n cd met hem op te nemen. Het resultaat is ‘Drumwise’ en het is een gedegen voorbeeld van hoe fantasie, durf, vakkennis, historisch inzicht en vérgaande improvisatietechniek tot een prachtige cd kunnen leiden.

Drumwise bestaat uit tien stukken. Twee ervan, Take the A-train en Fleurette Africaine zijn van Duke Ellington, twee komen uit het Great American Songbook. Dit zijn The Song Is You van Jerome Kern en Night And Day van Cole Porter. De overige composities zijn van de beide uitvoerenden.

Door de keuze van de stukken is een uiterst veelzijdig eindproduct ontstaan. Wie mocht denken dat de composities hierboven voornoemd de zoveelste – gekopieerde – uitvoering zijn, komt bedrogen uit. Wim Kegel en Marc van Roon nemen de gelegenheid te baat de stukken van hun oude huid te ontdoen en ze naar deze tijd én hun eigen inzichten te vertalen. Dat betekent onberekenbare wendingen in melodie en harmonie, afwijkende accenten en een prettig ondergaan van wat je meent te kennen en toch anders is.

De eigen stukken zijn proeven van hoogstaand vakmanschap. Ze geven een beeld van twee musici die elkaar door en door kennen, maar ook gelouterd zijn door hun samenspel met anderen. Zo speelden beiden met Michael Brecker, Clark Terry en Dave Liebman, maar ieder afzonderlijk met Willem van Manen’s Contraband, Pat Metheny, Sunny Murray en Down Town Jazz Band (Kegel). Marc van Roon bezette de pianokruk bij onder andere Terry Lyne Carrington, Linda Oh en Art Farmer.

Dat boeket aan felle jazzkleuren schittert straf door op Drumwise. De op Afrikaanse ritmes gestoelde speelwijze van Wim Kegel stoeit met de transparante speelstijl van Marc van Roon. Zijn watervlugge akkoordvelden, afgewisseld met van rusten voorziene, bedachtzame pianospel contrasteert met het enigszins rauwe slagwerkgeluid van Wim Kegel. En vloeit er tegelijkertijd prachtig mee samen.

Uw instrument
Concerten
Concerten
Referenties/bio
Contact